letni program
avgust
P T S Č P S N

Vir: RTV Slovenija
Bog modro skriva prihodnost v temni noči.
Prudens futuri temporis exitum caliginosa nocte premit deus.
Platon
V vsakem od nas je pričakovanje, ki ga imenujemo upanje.
Strani ureja
Marjan Horvat
Pozabili geslo   Novi uporabnik
  Domov

Planinsko društvo Maks Meško iz Ormoža uspešno deluje že vrsto let. Ustanovljeno je bilo daljnega 1962. leta. Tradicija obiskovanja domačih in tudi tujih gorstev pa sega še veliko bolj v zgodovino. Danes je v društvu vključenih preko 200 članov.

Društvo skrbi za kakovosten kader. Vsako leto se vodniki udeležujejo tečajev in izpopolnjevanj iz gorniških veščin. Omeniti velja uspešno pridobivanje vedno novih vodnikov. Naši vodniki so usposobljeni za vodenje izletov najzahtevnejših izletov. Naj bo to v skali ali snegu.

O agilnosti društva pričajo številne akcije, ki se vrstijo iz meseca v mesec. Tako se ne najde mesec, za katerega ne bi imeli neke aktivnosti. Še več. Naši člani se srečujejo vsak teden v manjših izletih po naši občini. Enkrat tedensko imamo odprto našo planinsko sobo, kjer se lahko založite s planinsko literaturo. Na razpolago pa vam je tudi vodnik, ki vam je pripravljen teorijo tudi v praksi prikazati. Za vprašanja in posvete smo vam tako dostopni ves čas.

Pestro je tudi delo z mladimi. Otroke pripravljamo na obiskovanje gora že v rani mladosti. Delo z otroki se začne že v vrtcu. Izoblikuje pa se v osnovni šoli. Omeniti velja vzgojiteljice po šolah, ki motivirajo otroke do osvajanja znanj o planinstvu. Otroci se tako seznanijo s številnimi temami. Če naštejem le nekatere: orientacija, vremenoslovje, varstvo narave, gorstva. To znanje pa nato uspešno prenašajo tudi na druga območja. Najboljši se nato tudi preizkusijo v tekmovanju na državnem nivoju iz teh področij. Vsako leto se za njih organizirajo tabori. Zelo priljubljeni so tako letni kot zimski tabori. Ponavadi se ravno tukaj prvič srečajo s pojmom bivanja v naravi. Tabori so popestreni s številnimi dejavnostmi, ki poskrbijo, da otrokom ni nikdar dolgčas. S tem pa hkrati pridobivajo vedno nove veščine in izzive.

Več o tem kje nas najdete in o društvu samem najdete tukaj.

Pričujoča stran vsebuje najnovejše podatke o društvu. Tukaj najdete naslednje aktivnosti, kakor tudi aktivnosti za več mesecev naprej. Tako lahko načrtujete svoje aktivnosti za daljše obdobje.

Priporočamo vam, da se prijavite na novice o društvu. Tako boste redno prejemali možnosti, ki vam jih ponuja društvu. V kolikor pa se prijavite na izlet, pa boste prejemali vse novice o izletu.